SON DURUM: HAVACILIKTA YAZ SAATİ UYGULAMASI

30 Mart 2014 tarihinde geçilmesi planlanan 2014 yaz saati uygulaması, Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca 31 Mart 2014 tarihine ertelenmiştir. Bu karara istinaden, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek olan Türk Hava Yolları seferlerinin Türkiye çıkış ve Türkiye varış saatleri 24 Şubat 2014 tarihine kadar alınan biletlerde belirtilen tarife saatlerinden 1 saat erken gerçekleşecektir.

24 Şubat 2014 tarihi ve sonrasında düzenlenen Türk Hava Yolları biletlerinde gösterilen tüm sefer saatleri rezervasyon tarihine bağlı olmaksızın güncel olup, ilgili yolcular söz konusu değişiklikten etkilenmeyecektir. Yurtdışı noktalarındaki kalkış ve varış saatleri aynı kalacaktır. Ülkemiz üzerinden aktarmalı seyahat edecek, iç veya dış hat bağlantılı uçuşu olan transit yolcuların (Türkiye varış ve Türkiye kalkış saatlerinin her ikisi de bir saat daha erken gerçekleşeceğinden) bağlantı süreleri aynı kalacaktır. Türkiye’deki havalimanlarından seyahat edecek yolcuların -olası aksaklıklardan etkilenmemeleri için- yurtiçi sefer (iç hat uçuşu) kalkış saatinden en az 2 saat, yurtdışı sefer (dış hat uçuşu) kalkış saatinden ise en az 3 saat önce havalimanında hazır bulunmaları tavsiye edilmektedir. 30 Mart 2014 tarihinde seyahat edecek yolcuların, uçuş saatlerini ilgili havayolu şirketlerinin iletişim adresleri veya satış ofislerinden kontrol etmelerini önemle rica ederiz

Covid19: Güvenli Seyahat

Terminale girerken diğer insanlarla fiziksel mesafenizi koruyabilmeniz için yönlendirmeler hazırladık. Bu işaretlere uyarak güvenlik kontrolünden geçmenizi rica ederiz.

X-ray cihazlarını ve tepsilerimizi düzenli olarak dezenfekte ediyoruz.

Terminale girerken termal kamerayla uzaktan vücut sıcaklığınız kontrol edilecektir. Terminale girişte maskenizi takmış olmanız gerektiğini hatırlatırız.

Kendinizi ve diğerlerini korumak için, terminalde olduğunuz sürece maske takmak zorundasınız. Maske takmayan yolcularımız terminal binasına ve uçağa alınmayacaktır. Bu kurala uymayan yolcularımız cezai yaptırımla karşılaşabilir.

Havalimanına gelen toplu ulaşım araçlarında da maske kullanmalısınız.

Havalimanımızda, çalışanlarımızı ve yolcularımızı koronavirüsten korumak için aldığımız önlemleri üç ana başlıkta toplayabiliriz:

Birincisi, yolcularımızın ve çalışanlarımızın havalimanımızdaki hareketlerini haritalayarak, bu sürecin her aşamasında diğer insanlarla fiziksel mesafeyi koruyacakları bir düzen hazırladık. İkincisi, havalimanımızdaki hijyen ve dezenfeksiyon uygulamalarını sıklaştırdık. Üçüncüsü, her adımı yolcularımızın ve çalışanlarımızın temasını en aza indirecek şekilde düzenledik.

Hayır, eskiden olduğu gibi uçuşunuza havalimanına geldiğinizde check-in yapabilirsiniz. Bununla birlikte, havalimanına gelmeden önce online check-in yapmanızı öneririz. Böylece daha hızlı ve güvenli bir şekilde bu işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

Havacılık, sektörün küresel niteliğinden dolayı büyük ölçüde uluslararası alanda belirlenen kurallarla düzenlenir. Türkiye’deki havalimanlarında pandemiye karşı alınacak önlemler, bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi ” ile belirlendi. Havalimanımızda genelgede belirtilen önlemleri tam ve eksiksiz olarak geçirdik.

TAV Havalimanları olarak küresel ayak izimiz 30 ülkede 100 havalimanına ulaşıyor. Pandemiye karşı, yasal gerekliliklerin ötesine geçen tüm uygulamalarımızı deneyime dayanarak hazırladık. Çalışanlarımızın tamamı alınan önlemler ve yeni düzenlemelerle ilgili eğitimlerini tamamladı.

Yurtdışından gelen yolcularımızın terminale girişte vücut sıcaklıkları ölçülecek ve gerekli durumlarda yolcularımız sağlık birimlerine yönlendirilecektir.

Havalimanımıza gelişinizde de tüm süreçler diğer insanlarla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Bagaj konveyör bantları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Havalimanımızda tüm bekleme alanları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Uçağa biniş işlemi en arkadan başlayarak gerçekleştirilecektir. Lütfen sıranızı bekleyiniz.

Uçuş kartınız ve kimlik kontrolünüz, diğer insanlarla temas olmadan gerçekleşecek şekilde düzenlenmiştir.

Maske takmayan yolcular uçağa alınmayacaktır.

Terminalimizde bulunan ibadet alanları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir ve diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Duty-free mağazalarımız diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Mağazalarımıza maskesiz yolcularımız alınmayacak.

Mağaza ve depolarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemelerinizde temassız yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Havalimanımızdaki tüm yiyecek-içecek alanları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz. Yiyecek-içecek alanlarına maskesiz yolcularımız alınmayacaktır.

Yiyecek içecek alanlarımız, mutfaklarımız ve depolarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemelerinizde temassız yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Yeni bir düzenleme yapılana kadar, yolcularımız ve çalışanlarımız dışında terminale giriş mümkün olmayacaktır.

Yolcu karşılamak için havalimanınıza gelen misafirlerimizin otoparkı kullanmasını rica ederiz.

Havalimanımızdaki tüm özel yolcu salonları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Bu dönemde özel yolcu salonlarındaki hizmetlerin bir kısmı sunulamayabilir. Detaylı bilgi için: www.primeclass.com.tr

Check-in işlemleri için iç hatlarda uçağın kalkışından 2 saat önce, dış hatlarda ise 2 veya 2,5 saat önce havalimanında olunması tavsiye edilmektedir

Faydalı Bilgiler

Alışveriş ve Yemek

Alışveriş dünyamızdaki mağaza çeşitliliğine bir göz atın. Havalimanında, moda, elektronik, tasarım ve hediyelik eşyalarla ilgili pek çok mağaza bulacaksınız

Otopark

Güvenli bir park alanı için tercihiniz! Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndaki park ücretleri ile ilgili çekici online tekliflerden faydalanın

Uçuş Bilgileri

Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na gelen ve giden uçuşlarla ilgili gerçek zamanlı bilgiler

Sıkça Sorulan Sorular

Hayır.
Bu konu ile alakalı detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
Gümrük uygulamaları ile ilgili detaylı bilgileri www.ticaret.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.
Hayır.
Vize ofisi Havalimanı Dış Hatlar Geliş kısmında Pasaport öncesinde bulunmaktadır. 24 saat esasına göre çalışmaktadır.

TAV Kayıp Eşya Ofisi

Telefon: (242) 582 71 26 – 7 / (242) 582 74 26 – 7

Hayır.
Her Havayolu şirketinin evcil hayvan prosedürü değişiklik göstermektedir. Konu ile ilgili mutlaka havayolu şirketinizden bilgi almanız gerekmektedir. Bir çok havayolu şirketi, kuş ve kemirgen tarzı hayvanları kabine kabul etmemektedir. Bu tarz hayvanlar uçağın kargo bölümüne kabul edilmektedir. Kabine kabul edilen evcil hayvanlarda da belirli bir sayı sınırı bulunmaktadır.
Yolcuların havalimanına uçuş saatinden 120 dakika (2 saat önce) gelmelerini tavsiye ederiz.